Stavanger Brass Band

Stavanger Brass Band

Sesongstart 23/24

Ved inngangen til september måned kan vi melde om at sesongen 2023/2024 har hatt en fantastisk start. Vi ønsker flere nye medlemmer varmt velkommen og de har allerede fått være med på mye gøy.

Dirigentuka

Bilde tatt fra konserten på slutten av dirigentuka i Lille konsertsal i Bjergsted. Foto: Lena Søyland

Tradisjonen tro var vår aller første øvelse for sesongen på søndagen før Dirigentuka. Det å starte med mange store verk er både brutalt og samtidig en fantastisk mulighet for å komme raskt i form og fokus. Bjarte Engeseth, som den "dirigentrollmannen" han er, veiledet både oss og 10 dirigenttalenter en hel uke fra en nølende start til en forrykende avslutningskonsert. Flere klassikere fra brassband repertoaret sto på programmet: Dances and Arias (Gregson) Journey into Freedom (Ball), Brass Blot (Berge) og Akademisk Festovertyre (Brahms).

Kick-off

Foto: Anders Rydberg

Den offisielle kick-off'en hadde vi påfølgende uke. Vi samlet oss i øvingslokalet på Storhaug som nå virkelig begynner å ta form. Her hadde vi videohilsener fra dirigenter, lyttet til første smakebit på et svært spennende Siddis program, hadde workshop og planlegging av høsten. Det var en supermotivert SBB-gjeng som er klar til å brette opp ermene.

Oppstartsseminar

Samling før rebusløpet. Foto: Aina Løhre

Vi avsluttet august med oppstartsseminar i Nord- Fylket. Vi bodde på Visnes på Karmøy, et gammelt gruvesamfunn som nå var omgjort til leirsted. Brassband og gruvesamfunn - det måtte jo bli en suksess….

Tilbakemeldingene fra musikantene var udelt positive, både til nybakte rundstykker til frokost, tacobuffet og rebusløp. Vi er så heldige å ha dyktige Michael Aaberg Thomsen fra Danmark med oss som dirigent på flere prosjekter denne sesongen og han hadde satt sammen et variert program for oss denne helgen. Med titler som Star wars, Lears Carnival og Hedwig’s Theme fra Harry Potter filmene håpte vi å inspirere og motivere de ivrige og flinke musikanter i Sevland skolekorps som hadde invitert oss på konsert. Tusen takk for at dere inviterte oss og lykke til i 1. divisjon på Stavanger Open i november.

Fra øvelse i Visnes Kultur og Aktivitetshus. Foto: Aina Løhre

Stavanger Brass Band